Uvjeti kupnje

OPĆI UVJETI POSLOVANJA
Informacije o trgovačkom društvu
Termo-Expert d.o.o. 
Jadranska ulica 39
35 000 Slavonski Brod
Adresa elektroničke pošte:
info@termoexpert.hr
Info telefon:
035/405-920 
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.
Radno vrijeme korisničke podrške je radnim danom od 8:00 do 20:00 h te vikendom 8:00 do 14:00 h.
Tvrtka upisana u trgovački registar:
Trgovački sud u Osijeku – stalna služba u Slavonskom Brodu / broj / Tt-17/7785-5/
Račun u Raiffeisen banci HR6024840081135056991
Iznos temeljnoga kapitala društva: 20.000,00 kn
Članovi uprave društva: Jure Perković i Renato Forca 
Matični broj: 04834925
OIB: 53119056457
Opće odredbe
Tvrtka Termo-Expert d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni interijermarko.hr, na World Wide Web mreži - Internet. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija. 
Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja.
Tvrtka Termo-Expert d.o.o. poručuje Krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice. Tvrtka Termo-Expert d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o privatnosti. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o privatnosti, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na Internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o privatnosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.
www.termo-expert.com je registrirana domena tvrtke Termo-Expert d.o.o. 
Uvjeti korištenja usluga Internetske stranice termo-expert.com
Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, dostave te povrata proizvoda koji su ponuđeni na ovoj stranici, kao i sigurnost korisničkih podataka. Internet stranica Termo-Expert (www.termo-expert.com) može se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima.
Prodavatelj je Termo-Expert d.o.o. , sa sjedištem u ulici Jadranska ulica 39, Slavonski Brod, OIB: 53119056457. Kupac je svaki posjetitelj ove stranice koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica, virmanskom uplatom ili pouzećem, kao i svaki posjetitelj koji zahtijeva slanje ponude putem e-mail adrese ili telefonskog poziva, te izvrši plaćanje po ponudi putem odabranog načina plaćanja. 
Naručivanje
Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe ili putem službenih e-mail adresa, odnosno kontakt telefonskog broja firme Termo-Expert d.o.o.. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski ili putem e-mail adrese ili telefonski naruči barem jedan proizvod, pruži tražene podatke, potvrdi način plaćanja i pošalje narudžbu, odnosno potvrdi ponudu. Jednom poslana narudžba ili potvrđena ponuda može se otkazati isključivo u roku 24 sata putem e-mail adrese info@termoexpert.hr ili telefonski na broj 035/420-905. Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (KN), s PDV-om.
Cijene u katalogu vrijede za sve oblike plaćanja. Prijevoz i dostava su uračunati u cijenu proizvoda i bit će iskazani na kraju Internet kupovine ili u poslanoj ponudi. Za narudžbu robe, osobe moraju biti starije od 18 godina. Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u trenutku potvrđivanja narudžbe. 
U slučaju da Termo-Expert nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda s Termo-Expert Internet trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Termo-Expert otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.
Kada isporučimo zapakirani paket na Vašu adresu, Vi preuzimate robu uz obvezan potpis na dostavnici. Time se potvrđuje da je roba uredno isporučena. Roba ostaje naše vlasništvo sve dok nije plaćena u cijelosti. Svu robu šaljemo s pripadajućim računom.
Trajanje i raskid ugovora
Ugovor koji Kupac sklapa s Termo-Expert d.o.o. za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Termo-Expert te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da prethodno ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Termo-Expert i Kupca.
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma zaprimanja proizvoda, odnosno zaprimanja zadnjeg proizvoda iz narudžbe.
Iznimka od ovog ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl. 79.  Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora. Isti proizvodi definirani su člankom 79.točkom 3. Roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. Prema navedenom, nemogućnost povrata ili zamjene odnosi se na svu rezanu robu naručenu u Termo-Expert d.o.o.
Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom LINKU.
Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga koristeći spomenuti obrazac. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i standardnim informacijskim obrascem za jednostrani raskid ugovora na gornjem linku.
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršiti ćemo povrat novca koji smo od vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad smo zaprimili vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji ste vi izvršili uplatu, izuzev kada naručenu robu plaćate pouzećem. U tom slučaju novac isplaćujemo uplatom na vaš račun. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.
Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. mora izvršiti povrat robe bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je trgovca obavijestio o svojoj odluci da raskida ugovor, te  snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.
Robu koju vraćate dužni ste zaštiti folijom na način na koji vam je ista dostavljena kako se ne bi oštetila u transportu. Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. Termo-Expert d.o.o. obavještava kupce da će umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o utvrđenom obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda ako postoji potreba za naknadom.
U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Termo-Expert d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. 
Naše preporuke vezano za preuzimanja proizvoda i postupanje s proizvodom a u vezi s jednostranim raskidom ugovora:
  • Naručeni proizvodi su pakirani u ambalaži. Pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni
  • Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska i eventualna unutarnja oštećenja.
  • Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Vaša pošiljka je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi.
  • Ukoliko ste primili proizvod koji je s greškom (ima vidljiva oštećenja i mrlje), neposredno nakon pregleda proizvoda i utvrđivanje greške pošaljite obavijest na e-mail info@termoexpert.hr o stanju robe (poželjno i fotografije) kako bi utvrdili isto, ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda
Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 5 radnih dana putem e-mail adrese. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će izvršen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.
Povrat robe trebate izvršiti na adresu naše trgovine:
Termo-Expert d.o.o. 
Jadranska ulica 39
35 000 Slavonski Brod
Zamjena proizvoda
Zamjena proizvoda moguća je samo za robu koja je oštećena u transportu ili robu s greškom.
Ukoliko ste primili robu s greškom (ima vidljiva oštećenja i mrlje), neposredno nakon pregleda proizvoda i utvrđivanje greške pošaljite obavijest na e-mail info@termo-expert.hr o stanju robe (poželjno i fotografije) kako bi utvrdili isto, ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.
U najkraćem mogućem roku dobiti ćete povratnu informaciju o daljnjem preuzimanju oštećene robe i obavijest o slanju nove, zamjenske robe.
Ukoliko Vam roba koju ste naručili nije s greškom, već jednostavno ne odgovara dimenzijom ili bojom, istu možete vratiti prema uputama za povrat robe i ponovno naručiti drugi željeni proizvod.
Pisani prigovor
U slučaju da ste bilo čime nezadovoljni, svoj pisani prigovor možete poslati putem pošte na adresu:
Termo-Expert d.o.o.
Jadranska ulica 39, 35 000 Slavonski Brod
ili putem e-mail adrese info@termoexpert.hr
ili na telefon 035/405-920. 
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite i broj narudžbe ili broj računa.
Interijer Marko poslati će vam potvrdu o primitku prigovora i odgovor u roku od 15 dana od primitka prigovora. 
Načini plaćanja
Internet trgovina "Termo-Expert" vam omogućuje kupnju odabranih proizvoda na tri načina:
1. Plaćanje kreditnim karticama online putem HT PayWay sustava
Mogućnost plaćanja sljedećim karticama: Visa, MasterCard, Maestroi Diners karticama možete plaćati jednokratno ili do 12 rata bez kamata i naknada. Maestro karticom možete plaćati samo jednokratno.
2. Virmansko plaćanje, tj. plaćanje prema predračunu
Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete primiti informacije potrebne za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe (proizvod+dostava). Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune- putem banke, pošte, Fine i slično. Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode i račun za iste.
3. Plaćanje po primitku pošiljke
Opcija plaćanja pouzećem vam omogućuje da iznos narudžbe (proizvod+dostava) podmirite prilikom same dostave na vašu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.
Pošiljku tada preuzimate i plaćate prema uputama navedenim u obavijesti od strane dostavne službe.
Izjava o sigurnosti plaćanja
HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.
ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).
Upute za sigurnu internetsku kupovinu potražite ovdje (3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu).
Jamstvo
Za sve proizvode koji se nalaze na našoj web stranici nudimo jamstvo do 5 godina.
Materijalni nedostaci
U slučaju materijalnog nedostatka na robi na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari.


<